Hanna (2011)

Jag kikade på filmen Hanna tillsammans med två kompisar och jag var den enda som tyckte att den var bra. Ärligt talat, jag älskar såna här kalla och "häftiga" filmer som utspelar sig över hela världen (okej inte riktigt hela då, men i många länder). 

Den handlar om en tjej som bor i skogen tillsammans med sin pappa, han tränar upp henne till att bli en rå och kallblodig spion som ska döda en viss person (varför osv. får man reda på en bit in i filmen). Till sist kommer dagen då allt börjar. Jakten. Vem kommer hitta vem först, och vem kommer egentligen mörda vem? 

SJUKT BRA FILM! Det enda som var lite negativt var att det spårar liiite i slutet och att den är lite för lång. 



BETYG: 8/10

The last song (2010)

Egentligen gillar jag inte Miley Cyrus varken som person eller skådespelerska, men i denna film så gjorde hon en galant huvudroll! The last song handlar om en bråkig tonårstjej (Cyrus) som blir medtvingad till sin pappa över sommaren. De ses inte särskilt ofta och hon känner att hon hellre vill spendera sommaren hemma. 

Men väl där försöker hon till sist göra det bästa av situationen och börjar alltmer acceptera att det är som det är. Sommaren flyter på och hon får en bättre relation till sin pappa. Men det slutar inte lika bra som man hoppas på. Något händer som får hennes liv att vändas upp och ned. 

En mycket bra och känslosam film om livet, döden och kärleken! Jag fällde många tårar medan jag kollade på denna. Underbart vacker film. Den berörde verkligen mig.



BETYG: 8/10 


Van Wilder (2002)

Van Wilder är den första i raden av tre filmer om tonårsspolingen Van Wilder som inte vill ta studenten. Jag har recenserat den tredje förut, om ni vill läsa den så är det bara att gå tillbaka i historiken. Den här handlar väl om precis samma saker, bara det att den gjordes några år tidigare och har andra skådespelare. Den handlar om sex, fylla och tonårsliv i USA. Lite American-Pie stil fast lite mer B.



BETYG: 4/10 



Pineapple express (2008)

Pineapple express är en sjukt dålig fillm enligt mig. Den handlar om en ny drog som heter just detta, pineapple express. Vissa tycker säkert att sånt här är kul, speciellt eftersom Seth Rogen är med, men, den är verkligen inte en film i min smak... I korta drag så handlar det om en kille som råkar bevittna ett mord medan han sitter och röker på. Mördarna upptäcker honom och han flyr från platsen.

Det är nu en jakt börjar, han börjar fly och mördarna jagar honom ständigt. Det är en komedi men jag tycker inte att den är särskilt rolig; bara sjuk, tråkig och alldeles för långdragen.



BETYG: 2/10 


The true story of the Bermuda Triangle (2007)

Kikade på en dokumentär för ett tag sedan om Bermudatriangeln. Ni som följer min blogg minns kanske att jag tipsade om en annan dokumentär för länge sedan som heter Dive to the Bermuda Triangle? Iaf, om vi säger såhär, har man sett ena behöver man absolut inte se den andra. De handlade om precis samma saker och båda var lite allmänt sega. Så brinner du för detta ämne, se en av dom, men är det inte av intresse så tipsar jag inte om några av dessa dokumentärer. 



BETYG: 1/10


Honey 2 (2011)

Har ni sett filmen Honey och kollar på den här i hopp om att den ska va lika bra så kan jag säga direkt att ni kommer bli besvikna. Filmen i sig var hyfsad, helt okej men lite onödigt lång kanske. Dock så är det helt fel att dom döper den till Honey 2 eftersom det verkligen inte är någon fortsättning på 1an. Och huvudpersonen spelar och dansar inte alls lika bra som Jessica Alba. 

Det är en dansfilm, som inte utmärker sig särskilt mycket från alla andra.



BETYG: 4/10 


Alla hjärtans dag-filmtips!

Intolerable Cruelty (2003) är en sjukt rolig och skön film att kolla på en kärleksfull dag som denna. Jag älskar den och har sett den flera gånger om! Den handlar om skilsmässoadvokaten Miles Massey (George Clooney, som för övrigt är riktigt snygg för sin ålder) som alltid vinner sina mål. En dag kommer lycksökerskan Marilyn Rexroth (Catherine Zeta Jones) in i bilden och det är då hans liv vänds upp och ned.

En film om giftermål, pengar, svek och kärlek.. ;) 



BETYG: 8/10 


Precious (2009)

Precious är en djup och mörk film om en ung tjej som inte har det särskilt lätt i livet. Hennes mamma avskyr och misshandlar henne, hon har ett barn och hon har en extremt stor kroppshydda. Skolan är svår för henne och ingenting tycks gå bra. Den är baserad på en bok som jag tyvärr inte har läst, men jag skulle tro att boken är bättre.

Jag mådde dåligt av att ha sett den här filmen, den var så hemsk och tragisk att jag verkligen blev berörd inombords. Det får en att inse hur bra man har det! 



BETYG: 3/10


Bad girls from Valley High (2005)

Det är helt sjukt att den här filmen kom ut år 2005 eftersom det känns som om att den är gjord i mitten på 90-talet. Om man kollar på kläderna, håret, musiken osv. så känns det verkligen som om att den är minst 10 år gammal.

Iaf, Bad girls from Valley High är en riktigt konstig och tråkig film som jag inte orkade se särskilt länge på. Jag tyckte att det var svårt att hänga med vem som var vem, sen hade den bara en väldigt konstig handling. Nej, verkligen ingen film som jag rekommenderar! 



BETYG: 1/10


Trespass (2011)

Trespass är en thriller med Nicholas Cage och Nicole Kidman i huvudrollerna. Personligen så tycker jag inte att den var så jättebra. Den är bra och spännande i början men riktigt långdragen, så i slutet vill man nästan bara stänga av filmen för att den är så seg. Skådespelaren Cam Gigandet är också med, han är sjukt snygg i den här filmen ;) 



BETYG: 5/10

That 70's show

Tjo!
Nu har jag sett alla avsnitt som finns av tv-serien That 70's show! Det är min absoluta favoritserie, helt klart. Jag skrattar i nästan varje avsnitt och tycker att de har valt ut perfekta skådespelare för rollerna! 
Sjukt bra serie, rekommenderar den till alla :) 




RSS 2.0